Novo leto, nova izdaja

Z velikim navdušenjem najavljamo prihajajočo posodobitev orodja InstantFeedback. Od naše zadnje različice v zgodnjem poletju smo se osredotočili na dodelavo in razširitev funkcionalnosti, ki bodo še izboljšale vašo izkušnjo z aplikacijo. Nova različica prinaša niz novih funkcionalnosti in izboljšav ter postavlja temelje za prihodnje nadgradnje. 

Pridružite se nam pri raziskovanju novosti:

1. Oblikovanje tem oz. predlog

Ker se zavedamo, da je oblika in identiteta blagovne znamke izrednega pomena, smo izboljšali možnost oblikovanja tem oz. predlog, tako da se videz in občutek ob uporabi InstantFeedbacka čim bolj približa zahtevam vaše blagovne znamke.

Čeprav je imel InstantFeedback že v pretekli verziji podporo za oblikovanje tem, je slednje zahtevalo poznavanje CSS-a, hkrati pa je bilo oblikovanje tem na voljo le na ravni kampanje.

Nič več! V novi različici InstantFeedbacka smo kreiranje tem zasnovali povsem na novo in omogočili enostavno prilagajanje videza e-pošte, gradnikov (widget), pristajalnih strani in anket vaši blagovni znamki.

Gallery Plugin

V osrčju vsega je nov urejevalnik tem, kjer lahko le-te ustvarjate in jih urejate. Omogoča vam nastavljanje barv besedila, gumbov, vnosnih polj, prilagajanje videza gradnikov za povratne informacije in drugih lastnosti, povezanih s temami.

Rešitev že vsebuje dve temi, in sicer svetli (privzeto) oz. temni način, ki ju lahko izberete tudi kot osnovo za kreiranje lastne teme ali le-to ustvarite povsem na novo.

Ker nove možnosti urejanja tem razumemo kot veliko novost, smo jo v tej posodobitvi uvedli kot »predogled«, saj si želimo čim več vaših povratnih informacij za nadaljnje izboljšave.

2. Izboljšane ankete

Področje, ki smo mu v tej izdaji posvetili največ pozornosti, so ankete. Slednjim smo poleg številnih izboljšav dodali tudi dolgo pričakovano funkcijo pogojne logike, ki jo podrobneje predstavljamo v nadaljevanju.


2.1 Pogojna logika

Vse od uvedbe anket v InstantFeedbacku, je bila ena od najbolj zaželenih funkcij možnost kreiranja kompleksnih anket s pogoji in vplivom predhodnih vprašanj na naslednja. Končno lahko potrdimo, da je »pogojna logika« vključena v anketnem modulu InstantFeedbacka! 

Z njo lahko sedaj ustvarjate razvejana pravila in sestavljate kompleksne ankete s podvprašanji ali popolnoma različnimi potmi na podlagi kombinacije odgovorov.


2.2 Izboljšan urejevalnik vprašanj

Urejevalnik vprašanj je postal samostojno orodje. Z izboljšano postavitvijo in možnostjo premikanja oz. prerazporejanja vprašanj s funkcijo povleci in spusti, je ustvarjanje novih anket hitro in povsem intuitivno.


2.3 Kampanje samo za ankete

Čeprav je anketni modul v InstantFeedbacku na voljo že dlje časa, so bile ankete le del rednih kampanj za zbiranje ocen strank. Novo obliko anketne kampanje lahko ustvarjate neodvisno od ostalih kampanj za zbiranje ocen, strankam pa jih lahko posredujete prek vseh obstoječih kanalov, prek katerih že sedaj zbirate njihove odzive.

(slikovni prikaz novega zaslona kampanje s izbrano možnostjo »Samo anketa«)

Anketne kampanje ne zajemajo nobene ocene, dopuščajo tudi ustvarjanje anonimnih anket prek deljive povezave ali neposredne vdelave v spletno stran.


2.4 Podpora oblikovanju tem

Z uvedbo urejevalnika tem je tudi ankete mogoče povsem enostavno prilagodibit izgledu vaše blagovne znamke.

3. Upravljanje uporabnikov in uporabniških računov

Novost v InstantFeedbacku je tudi upravljanje uporabniških računov. Z nadgradnjo administrativnega dela orodja smo vam omogočili večjo avtonomijo in nadzor nad uporabniki v InstantFeedbacku. 


3.1 Upravljanje obstoječih uporabnikov

Enostavno ustvarite, urejajte ali odstranite obstoječe uporabnike iz svojega računa, kar izboljša fleksibilnost in varnost.

Gallery Plugin

3.2 Vabila novih uporabnikov

Nove uporabnike v svoj račun dodajajte s pomočjo poslanega vabila. Vnesite nekaj osnovnih podatkov o uporabniku in e-poštno vabilo s povezavo do uporabnikom prijaznega registracijskega procesa bo poslano.

Gallery Plugin

4. Izboljšan čarovnik in urejevalnik kampanj

Z razvojem anketne kampanje smo poenostavili in izboljšali tudi čarovnika za kampanje ter njihov urejevalnik. Četudi spremembe na videz res niso velike, pa prinašajo nekaj novosti, ki vam bodo poenostavile delo:


  • optimizirali smo postavitev in združevanje polj, da bi izboljšali izkušnjo dodajanja in urejanja kampanj. 
  • dodali smo tudi korak za predogled, da pred dokončnim kreiranjem kampanje še enkrat preverite pravilnost vseh nastavitev.
Gallery Plugin

5. ”Bistvo je očem nevidno”

Znani citat iz Malega princa pogosto drži v svetu razvoja programske opreme. Čeprav spremembe na uporabniškem vmesniku pritegnejo več pozornosti, je to, kar se dogaja za kulisami, prav tako pomembno, zato bomo tukaj zajeli nekaj sprememb, ki smo jih pripravili v tej izdaji.


5.1 Posodobljen tehnološki sklad

Posodabljanje knjižnic in ogrodij, ki jih uporabljamo, pogosto ostane neopazno, vendar je bistveno za zagotavljanje varnosti in stabilnega delovanja naše programske opreme.

Prav tako je napočil čas, da opustimo podporo za nekatere stare brskalnike, kar pomeni, da Internet Explorer in zastareli Edge nista več podprta. Podpora ostalim najbolj popularnim brskalnikom, kot so Chrome, Edge, Safari in Firefox seveda ostaja nespremenjena, vseeno pa za optimalno izkušnjo priporočamo različico, izdano po letu 2022.


5.2 Prepisani gradniki in pristajalne strani

Z nadgradnjo tehnološkega sklopa, potrebe po podpori pogojni logiki za ankete ter boljšim oblikovanjem tem (predlog), je prišel čas za popolno prenovo kode, ki poganja naše gradnike za pozive strankam o zadovoljstvu in ankete.

Čeprav so izboljšave, razen omenjenega oblikovanja tem in pogojne logike, večinoma interne in nam zagotavljajo trdne temelje za nadaljnji razvoj, obstaja še eno področje, kjer so koristi očitne, in sicer pri prevodih. S podporo izboljšanim prevodom smo razširili seznam podprtih jezikov na 8, in sicer:

  • slovenščina,
  • hrvaščina,
  • srbščina,
  • angleščina,
  • nemščina,
  • italijanščina,
  • madžarščina,
  • romunščina.

6. Izboljšave kakovosti življenja (QOL)

Še ena prednost posodobljenega tehnološkega sklada je možnost lažjih sprememb in izboljšav v aplikaciji ter na splošno v uporabniški izkušnji. Takšne izboljšave se pogosto imenujejo “Quality Of Life” izboljšave ali preprosto “QOL”, in v tej izdaji se jih skriva kar nekaj.


6.1 Stranska navigacija

Stranska navigacija je pomemben element navigacije v aplikacijah, vendar lahko zavzame dragocen prostor na zaslonu. InstantFeedback je že nekaj časa podpiral stisnjeno stransko navigacijo, a je morda bila možnost nekoliko prikrita. V prenovljenem »razširljivem« načinu, ki je tudi privzeta, je stranska navigacija stisnjena, vendar se razširi, ko se z miško premaknete nad njo. Kompaktna in razširjena navigacija sta še vedno na voljo in jih lahko vklopite v nastavitvah.

Gallery Plugin

6.2 Hitri navigacijski meni kampanje

Spustna navigacija za hitro krmarjenje po različnih nastavitvah kampanj, ki je bila dostopna le na strani s pozivi, je zdaj na voljo na vseh relevantnih straneh nastavitev kampanje in je kontekstualna. To bistveno izboljša enostavnost navigacije med različnimi nastavitvami kampanj.


6.3 Navpični graf kampanj v poročilih

Čeprav gre za manjšo spremembo, je zelo priročna. Doslej je lahko graf po večjemu številu kampanj postal nepregleden. Z novo različico InstantFeedbacka se bo graf po določenem številu kampanj samodejno pretvoril v navpični stolpični prikaz in tako omogočal boljšo preglednost.